Over ons

Over Ellen


Over Jacobien

Jacobien (dec. 1958, Nieuw-Loosdrecht) had als kind grote interesse in beweging en muziek. Als twintiger begon ze een theater- en dansopleiding en gaf 13 jaar les in haar eigen balletschool. Ook nu geeft ze nog een aantal dansexpressielessen aan jonge kinderen bij Kaliberkunstenschool Twente.

Jacobien begon haar yogaopleiding naar aanleiding van de geboorte van haar vier kinderen waarbij zwangerschapsyoga haar eye-opener was! Na de 4-jarige Saswitha yogadocentenopleiding te hebben voltooid begon ze 22 jaar geleden als stagiair les te geven bij yogastudio Ellen Dijkstra. Nu geeft Jacobien alweer vele jaren les bij Ellen als docent op de dinsdagavond.

Over Mascha

Ik ben Mascha Peter, 32 jaar en ik woon in Enschede.
Sinds 10 jaar is yoga mijn steun en toeverlaat. ‘Als een vriend die elke dag weer iets anders voor me kan betekenen.’ Asana’s ondersteund door de adem bundelen mijn aandacht en zorgen ervoor dat ik mijn hoofd voor een moment rust kan bieden.

Ik heb veel pilates, power yoga en Ashtanga yoga beoefend bij verschillende yogascholen. Ik had snelheid nodig om iets interessant te blijven vinden. En om uit mijn hoofd te komen. Op youtube volg ik sinds tien jaar Yoga with Adriene. Zij is mijn rode draad en altijd beschikbare yoga-instructrice. Adriene heeft er misschien wel voor gezorgd dat ik vrij technisch uitleg tijdens het lesgeven.

Pas later heb ik de rust in Hatha yoga leren omarmen. Toen ik de opleiding Saswitha voor yoga en wijsbegeerte ging volgen. Hier heb ik twee basisjaren gevolgd en een fijne basis gelegd voor het lesgeven. Sinds 2022 geef ik met veel plezier yogales aan een groep van mijn leeftijd.


Jacobien en Ellen op yogabijscholing, april 2022